Doneaza

Clubul IQ(IASI)

Am deschis Clubul IQ (Iași)

IQ (Iași), primul club al olimpicilor din România, și-a deschis porțile, în mod oficial, în prezența tuturor partenerilor și susținătorilor acestui concept.

Ziua de 4 decembrie este o zi reprezentativă pentru Clubul IQ (Iași), primul club al olimpicilor din România, deoarece marchează deschiderea sa oficială. Într-un cadru festiv, alături de aproape 100 de invitați, a avut loc evenimentul de lansare, un eveniment plin de energie și de emoție.

În cadrul evenimentului de lansare, invitații au avut ocazia să interacționeze și să îi cunoască mai bine pe partenerii și fondatorii Clubului IQ (Iași), precum și pe toți cei care au sprijinit acest club încă de când era doar în stadiul de idee.

Evenimentul a debutat cu o serie de discursuri ale reprezentanților actorilor cheie din comunitatea ieșeană. Gazda și moderatorul serii a fost prof. univ. dr. Carmen Crețu, Prorector al Universității Al. I. Cuza ce a acordat cuvântul celorlalți reprezentanți ai principalelor instituții implicate în acest proiect: prof. Univ. dr. pr. Gheorghe Popa, reprezentant al Universității Alexandru Ioan Cuza, profesor Vasile Sorohan, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Iași și Director Centrul de Excelență, asistent univ. Nicoleta Rogoz, reprezentant al Asociației Rotalent, Bogdan Moraru, reprezentant al Clubului Rotary Iași Curtea Domnească, Răzvan Timofciuc, consilier Președinte Consiliul Județean Iași, și Ciprian Păiuș, Director Executiv al Fundației Comunitare Iași.

Cel mai îndrăgit moment al serii a fost acela în care olimpicii membri ai Clubului IQ (Iași) au avut ocazia să își expună, într-un mod creativ, talentele. Aceștia le-au vorbit invitaților despre câteva modalități de soluționare a problemelor întâmpinate în viață prin intermediul științei și al obiectelor pe care le studiază și le îndrăgesc, în cadrul momentului numit Talent Show.

Conceptul acestui moment a fost drumul de la cuvânt la lumină și a fost moderat de Laura Ștreangă, olimpic internațional la Limbă, cultură și spiritualitate românească. Irina Ioana Rezuș, olimpic național la Limbă Română, a deschis momentul cu un discurs captivant despre limba română și importanța cuvântului, urmat de o intervenție a lui Cătălin Acatrinei, olimpic național la Religie la despre legătura dintre neuroștiință și divinitate.

Andrei Răducea-Marin și Radu Miron, olimpici la nivel național la Matematică,  le-au arătat celor prezenți în sală câteva dintre aplicabilitățile matematicii în viața de zi cu zi. Codin Păcuraru, olimpic național la Matematică, a prezentat conceptul fascinant de Fulgul lui Koch. Momentul a fost încheiat de Iustin Ouatu olimpic național la Fizică, cu o serie de experimente care au evidențiat importanța luminii în viețile noastre.

Seara a continuat cu o sesiune de fotografii chiar în incinta Clubului IQ (Iași).

Începând de astăzi, 5 decembrie, clubul este deschis pentru activități organizate pentru membrii săi, dar și pentru socializare și recreere.

 

UN PROIECT MARCA
PARTENER CREATIV