Doneaza

Clubul IQ(IASI)

UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este cea mai veche instituție de învățământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiție a excelenței și inovației în educație și cercetare. Cu peste 26.000 de studenți și aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel național și internațional, având colaborări cu aproximativ 260 de universități din străinătate.

În cadrul acestui program, UAIC își deschide porțile către tinerii olimpici care pot schimba viitorul, pornind de la familiarizarea cu practicile de cercetare aplicate în anumite domenii profesionale. Pentru atingerea acestui scop, UAIC se va implica în dezvoltarea unor programe de mentorat cu sprijinul comunității academice, prin facilitarea accesului planificat la resurse (e.g. biblioteci, laboratoare, săli de conferințe, Grădina Botanică, Observatorul Astronomic). Mentoratul va fi unul de tip interdisciplinar, abordând tematici din domenii la granița dintre biologie, chimie, drept, economie, filosofie, fizică, informatică, istorie, litere, științele educației, psihologie, teologie, etc.

Principalele domenii de cercetare interdisciplinară care ar putea contribui la dezvoltarea profesională a tinerilor olimpici din Clubul IQ (Iași), stimulându-le creativitatea și curiozitatea sunt următoarele: nanostructuri naturale și artificiale, studii de mediu, riscuri naturale și antropice, matematici și informatici aplicate și fundamentale, reprezentări sociale, orientări strategice în economia globală, studii arheoistorice, studii interculturale.

UN PROIECT MARCA
PARTENER CREATIV